Sütőtökös, almás saláta hajdina ropogóssal
Elkészítési idő 40-45 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség
Adag: 4 főre

Összetevők

300 g sütőtök húsa
1 alma
150 g madársaláta
125 g hajdina
250 ml víz
1 csipet Kotányi Tengeri só
1 csipet Kotányi Tarkabors
2 EK olívaolaj
1 EK almaecet
1 TK méz
1 EK turbolya
2 EK Kotányi Kapor
1 EK Kotányi Fokhagymagranulátum

Előkészítés

  • 1 Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Vágjuk vékony szeletekre a sütőtököt. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Egy kevés olívaolajat fűszerezzünk Kotányi kaporral, fokhagymagranulátummal és keverjük el.
  • 2 Ezután kenjük meg a sütőtök szeleteket az ízesített olívaolajjal és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőben süssük 10 percig. A 10 perc leteltével helyezzük az almaszeleteket is a tepsire és további 10 percig süssük.
  • 3 Eközben készítsük el a ropogós hajdinát. Ehhez egy szűrőben alaposan mossuk át a hajdinát, egy lábasban 250 ml vizet forraljunk fel egy csipet sóval és az átmosott hajdinával. Fedjük le és hagyjuk a kikapcsolt főzőlapon kb. 20 percig, amíg a vizet teljesen felszívja.
  • 4 Egy serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a hajdinát. Ízesítsük egy kevés sóval és turbolyával. A madársalátát mossuk meg és töröljük szárazra. A sütőtököt sózzuk meg és hagyjuk hűlni.
  • 5 A dresszinghez az olívaolajat keverjük el az almaecettel, mézzel, sóval és borssal. Végül mindent rendezzünk tányérra és finomítsuk a dresszinggel.