Sütőtökös, almás saláta hajdina ropogóssal
Adag: 4 főre
Összetevők
| 300 g | sütőtök húsa |
| 1 | alma |
| 150 g | madársaláta |
| 125 g | hajdina |
| 250 ml | víz |
| 1 csipet | Kotányi Tengeri só |
| 1 csipet | Kotányi Tarkabors |
| 2 EK | olívaolaj |
| 1 EK | almaecet |
| 1 TK | méz |
| 1 EK | turbolya |
| 2 EK | Kotányi Kapor |
| 1 EK | Kotányi Fokhagymagranulátum |
Előkészítés
- 1 Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Vágjuk vékony szeletekre a sütőtököt. Az almát mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Egy kevés olívaolajat fűszerezzünk Kotányi kaporral, fokhagymagranulátummal és keverjük el.
- 2 Ezután kenjük meg a sütőtök szeleteket az ízesített olívaolajjal és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőben süssük 10 percig. A 10 perc leteltével helyezzük az almaszeleteket is a tepsire és további 10 percig süssük.
- 3 Eközben készítsük el a ropogós hajdinát. Ehhez egy szűrőben alaposan mossuk át a hajdinát, egy lábasban 250 ml vizet forraljunk fel egy csipet sóval és az átmosott hajdinával. Fedjük le és hagyjuk a kikapcsolt főzőlapon kb. 20 percig, amíg a vizet teljesen felszívja.
- 4 Egy serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a hajdinát. Ízesítsük egy kevés sóval és turbolyával. A madársalátát mossuk meg és töröljük szárazra. A sütőtököt sózzuk meg és hagyjuk hűlni.
- 5 A dresszinghez az olívaolajat keverjük el az almaecettel, mézzel, sóval és borssal. Végül mindent rendezzünk tányérra és finomítsuk a dresszinggel.