Spárgás burrito
Összetevők
1 csomó | zöld spárga |
4 db közepes méretű | tortilla lap |
8 szelet | bacon |
1 csomó | koriander |
3 EK | olíva olaj |
1 db | retek |
1 db | lilahagyma |
ízlés szerint | Kotányi Chili tengeri sóval malom |
A mártáshoz: | 🔻 |
200 g | vaj |
3 | tojássárgája |
1 | lime leve |
1 TK | dijoni mustár |
1 TK | tejszín |
1 TK | cukor |
ízlés szerint | Kotányi fekete bors |
ízlés szerint | Kotányi tengeri só |
Előkészítés
- 1 Először készítsük el a hollandi mártást. Ehhez a három tojássárgáját keverjük el a lime levével, a dijoni mustárral, tejszínnel, cukorral és egy csipet sóval, majd botmixer segítségével tegyük krémmessé. Ezután helyezzük vízgőz felé.
- 2 A vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, majd lassan, óvatosan adjuk a tojássárgájához. Addig keverjük vízgőz felett, amíg krémes mártássá válik. Ezután távolítsuk el a vízgőz felől és ízesítsük sóval, borssal.
- 3 A spárgát mossuk meg és egy serpenyőben pároljuk meg olíva olajon egy csipet Kotányi Chili tengeri sóval. Ezután a bacon szeleteket süssük roppanósra. A hagymát és a retket vágjuk vékony csíkokra.
- 4 A tortilla lapokat melegítsük meg és helyezzük rá a retket, bacont, hagymát, spárgát, majd öntsünk rá hollandi mártást. Friss korianderrel díszítsük.