Spárgás burrito
Összetevők
| 1 csomó | zöld spárga |
| 4 db közepes méretű | tortilla lap |
| 8 szelet | bacon |
| 1 csomó | koriander |
| 3 EK | olíva olaj |
| 1 db | retek |
| 1 db | lilahagyma |
| ízlés szerint | Kotányi Chili tengeri sóval malom |
| A mártáshoz: | 🔻 |
| 200 g | vaj |
| 3 | tojássárgája |
| 1 | lime leve |
| 1 TK | dijoni mustár |
| 1 TK | tejszín |
| 1 TK | cukor |
| ízlés szerint | Kotányi fekete bors |
| ízlés szerint | Kotányi tengeri só |
Előkészítés
- 1 Először készítsük el a hollandi mártást. Ehhez a három tojássárgáját keverjük el a lime levével, a dijoni mustárral, tejszínnel, cukorral és egy csipet sóval, majd botmixer segítségével tegyük krémmessé. Ezután helyezzük vízgőz felé.
- 2 A vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, majd lassan, óvatosan adjuk a tojássárgájához. Addig keverjük vízgőz felett, amíg krémes mártássá válik. Ezután távolítsuk el a vízgőz felől és ízesítsük sóval, borssal.
- 3 A spárgát mossuk meg és egy serpenyőben pároljuk meg olíva olajon egy csipet Kotányi Chili tengeri sóval. Ezután a bacon szeleteket süssük roppanósra. A hagymát és a retket vágjuk vékony csíkokra.
- 4 A tortilla lapokat melegítsük meg és helyezzük rá a retket, bacont, hagymát, spárgát, majd öntsünk rá hollandi mártást. Friss korianderrel díszítsük.