Spárgás burrito
Elkészítési idő 25 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

1 csomó zöld spárga
4 db közepes méretű tortilla lap
8 szelet bacon
1 csomó koriander
3 EK olíva olaj
1 db retek
1 db lilahagyma
ízlés szerint Kotányi Chili tengeri sóval malom
A mártáshoz: 🔻
200 g vaj
3 tojássárgája
1 lime leve
1 TK dijoni mustár
1 TK tejszín
1 TK cukor
ízlés szerint Kotányi fekete bors
ízlés szerint Kotányi tengeri só

Előkészítés

  • 1 Először készítsük el a hollandi mártást. Ehhez a három tojássárgáját keverjük el a lime levével, a dijoni mustárral, tejszínnel, cukorral és egy csipet sóval, majd botmixer segítségével tegyük krémmessé. Ezután helyezzük vízgőz felé.
  • 2 A vajat egy serpenyőben olvasszuk meg, majd lassan, óvatosan adjuk a tojássárgájához. Addig keverjük vízgőz felett, amíg krémes mártássá válik. Ezután távolítsuk el a vízgőz felől és ízesítsük sóval, borssal.
  • 3 A spárgát mossuk meg és egy serpenyőben pároljuk meg olíva olajon egy csipet Kotányi Chili tengeri sóval. Ezután a bacon szeleteket süssük roppanósra. A hagymát és a retket vágjuk vékony csíkokra.
  • 4 A tortilla lapokat melegítsük meg és helyezzük rá a retket, bacont, hagymát, spárgát, majd öntsünk rá hollandi mártást. Friss korianderrel díszítsük.