Spárgakrémleves
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

1 db mogyoróhagyma
400 g fehér spárga
500 ml zöldség alaplé
30 g vaj
100 ml fehérbor
3 EK liszt
200 ml tejszín
1 TK reszelt Kotányi szerecsendió
1 csipet Kotányi fehérbors
1 csipet Kotányi tengeri só
2 db zöld spárga

Előkészítés

  • 1 Elsőként a fehér spárgát hámozzuk meg, távolítsuk el a fás végét és vágjuk kis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Ezután egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg a spárgát és a hagymát.
  • 2 Pár perc után adjuk hozzá a lisztet és keverjük el. Óvatosan öntsük fel a fehérborral, majd adjuk hozzá a zöldség alaplevet is és forraljuk fel.
  • 3 Hagyjuk kb. 15-20 percig főni, amíg a spárga megpuhul. Keverjük hozzá a tejszínt és a fűszereket. Amíg fő, a megtisztított zöld spárgákat pároljuk puhára egy serpenyőben egy kevés olíva olajon. Végül pürésítsük a levest botmixerrel és tálaljuk forrón, zöld spárgával díszítve.