Spárgakrémleves
Összetevők
| 1 db | mogyoróhagyma |
| 400 g | fehér spárga |
| 500 ml | zöldség alaplé |
| 30 g | vaj |
| 100 ml | fehérbor |
| 3 EK | liszt |
| 200 ml | tejszín |
| 1 TK | reszelt Kotányi szerecsendió |
| 1 csipet | Kotányi fehérbors |
| 1 csipet | Kotányi tengeri só |
| 2 db | zöld spárga |
Előkészítés
- 1 Elsőként a fehér spárgát hámozzuk meg, távolítsuk el a fás végét és vágjuk kis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Ezután egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg a spárgát és a hagymát.
- 2 Pár perc után adjuk hozzá a lisztet és keverjük el. Óvatosan öntsük fel a fehérborral, majd adjuk hozzá a zöldség alaplevet is és forraljuk fel.
- 3 Hagyjuk kb. 15-20 percig főni, amíg a spárga megpuhul. Keverjük hozzá a tejszínt és a fűszereket. Amíg fő, a megtisztított zöld spárgákat pároljuk puhára egy serpenyőben egy kevés olíva olajon. Végül pürésítsük a levest botmixerrel és tálaljuk forrón, zöld spárgával díszítve.