Spárgakrémleves
Összetevők
1 db | mogyoróhagyma |
400 g | fehér spárga |
500 ml | zöldség alaplé |
30 g | vaj |
100 ml | fehérbor |
3 EK | liszt |
200 ml | tejszín |
1 TK | reszelt Kotányi szerecsendió |
1 csipet | Kotányi fehérbors |
1 csipet | Kotányi tengeri só |
2 db | zöld spárga |
Előkészítés
- 1 Elsőként a fehér spárgát hámozzuk meg, távolítsuk el a fás végét és vágjuk kis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Ezután egy serpenyőben a vajon pirítsuk meg a spárgát és a hagymát.
- 2 Pár perc után adjuk hozzá a lisztet és keverjük el. Óvatosan öntsük fel a fehérborral, majd adjuk hozzá a zöldség alaplevet is és forraljuk fel.
- 3 Hagyjuk kb. 15-20 percig főni, amíg a spárga megpuhul. Keverjük hozzá a tejszínt és a fűszereket. Amíg fő, a megtisztított zöld spárgákat pároljuk puhára egy serpenyőben egy kevés olíva olajon. Végül pürésítsük a levest botmixerrel és tálaljuk forrón, zöld spárgával díszítve.