Rozmaringos sertésnyárs argentin stílusban
Elkészítési idő 40-50 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

700 g sütnivaló karaj
4 szál rozmaring
2 EK Kotányi Grill-Argentin fűszerkeverék
7 EK olívaolaj
0,5 db cukkini
1 fej vöröshagyma
Salsa verde szószhoz 🔻
1 csokor frissen aprított simalevelű metélőpetrezselyem
1 csokor friss bazsalikom
0,5 TK Kotányi Fokhagymagranulátum
2 TK kapribogyó
1 TK mustár
4 EK olívaolaj
1 EK almaecet
1 csipet Kotányi tengeri só

Előkészítés

  • 1 Első lépésként elkészítjük a pácot, amihez alaposan összekeverjük az olívaolajat és a Grill-Argentin fűszerkeveréket. Állni hagyjuk.
  • 2 Megmossuk a karajt, szárazra töröljük és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A cukkinit és a hagymát falatnyi darabokra aprítjuk.
  • 3 Felváltva a nyársra húzzuk a húst és a zöldségeket, majd keresztülhúzzuk a rozmaringszárat is. Bekenjük a nyársakat a páccal, majd 20-30 percig állni hagyjuk, hogy a pác kissé beivódjon.
  • 4 A nyársakat oldalanként kb. 10 percig grillezzük. Kotányi tippje: A nyársakat frissen készített salsa verde szósszal díszíthetjük. Ennek az elkészítéséhez megmossuk, szárítjuk és finomra aprítjuk a friss fűszereket. A kapribogyót is nagyon finomra aprítjuk, majd a fokhagymagranulátummal együtt a frissen aprított levelekhez keverjük.
  • 5 Egy tálban ehhez hozzákeverjük az olívaolajat, az almaecetet, a mustárt, majd az egészet egy turmixgéppel pürésítjük. El is készült a salsa verde szósz.
  • 6 A nyársakat salsa verde szósszal és ropogós fehérkenyérrel tálaljuk, miközben otthonunkban élvezzük a nyár melegét.