Ropogós sült tofu
Összetevők
2 db | tojás |
50 g | quinoa pehely |
40 g | reszelt parmezán sajt |
2 evőkanál | fehér chia mag |
1 gerezd | zúzott fokhagyma |
1 db | citrom reszelt héja |
300 g | tofu |
1 csipet | Kotányi Tarkabors |
1 TK | Kotányi Himalája só |
2 evőkanál | frissen vágott kakukkfű |
1 EK | Kotányi morzsolt kakukkfű |
Előkészítés
- 1 A sütőt előmelegítjük 240°C-ra. A tojásokat és a zúzott fokhagymát egy tálban elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a quinoát, a parmezánt, a chia magot, a citromhéjat, a himalája sót és a borsot.
- 2 A tofut kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, először a tojásos-fokhagymás keverékbe, majd a panírba forgatjuk.
- 3 Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk és elhelyezzük rajta a tofu csíkokat. 12 percig sütjük, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
- 4 Különféle mártogatóssal és salátával tálaljuk.