Ropogós sült tofu
Elkészítési idő 20-25 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

2 db tojás
50 g quinoa pehely
40 g reszelt parmezán sajt
2 evőkanál fehér chia mag
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db citrom reszelt héja
300 g tofu
1 csipet Kotányi Tarkabors
1 TK Kotányi Himalája só
2 evőkanál frissen vágott kakukkfű
1 EK Kotányi morzsolt kakukkfű

Előkészítés

  • 1 A sütőt előmelegítjük 240°C-ra. A tojásokat és a zúzott fokhagymát egy tálban elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a quinoát, a parmezánt, a chia magot, a citromhéjat, a himalája sót és a borsot.
  • 2 A tofut kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, először a tojásos-fokhagymás keverékbe, majd a panírba forgatjuk.
  • 3 Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk és elhelyezzük rajta a tofu csíkokat. 12 percig sütjük, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
  • 4 Különféle mártogatóssal és salátával tálaljuk.