Ricottával töltött cukkini casserole
Hozzávalók:
2 cukkini
200 g ricotta
2 maroknyi reszelt pecorino
4 EK olíva olaj
1 EK méz
Kotányi Tengeri só malom
Kotányi Tarkabors malom
2 EK Kotányi Toscana fűszerkeverék
500 g aprított paradicsom
1 csésze friss bazsalikom
Elkészítése:
Elsőként mossuk meg a cukkiniket és vágjuk kb. 4mm-es szeletekre.
Ezután egy serpenyőben egy kevés olíva olajon pirítsuk aranybarnára a szeleteket. Tegyük papírtörlőre és hagyjuk lehülni.
A ricottát egy tálban keverjük el jól a reszelt pecorinoval és a frissen aprított bazsalikommal. Ízesítsük a Toscana fűszerkeverékkel és a mézzel, majd keverjük el. Ha szükséges ízesítsük sóval és borssal.
Eközben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük el a cukkini tekercseket. Ehhez a cukkiniszeletekre kenjünk egy kevés tölteléket és tekerjük fel.
Helyezzük a paradicsomot egy sütőedénybe. Ízesítsük sóval, borssal és egy cipet cukorral. Helyezzük rá a cukkini tekercseket és süssük kb. 25 percig.
Tálaljuk melegen, frissen reszelt pecorinoval.
2 cukkini
200 g ricotta
2 maroknyi reszelt pecorino
4 EK olíva olaj
1 EK méz
Kotányi Tengeri só malom
Kotányi Tarkabors malom
2 EK Kotányi Toscana fűszerkeverék
500 g aprított paradicsom
1 csésze friss bazsalikom
Elkészítése:
Elsőként mossuk meg a cukkiniket és vágjuk kb. 4mm-es szeletekre.
Ezután egy serpenyőben egy kevés olíva olajon pirítsuk aranybarnára a szeleteket. Tegyük papírtörlőre és hagyjuk lehülni.
A ricottát egy tálban keverjük el jól a reszelt pecorinoval és a frissen aprított bazsalikommal. Ízesítsük a Toscana fűszerkeverékkel és a mézzel, majd keverjük el. Ha szükséges ízesítsük sóval és borssal.
Eközben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük el a cukkini tekercseket. Ehhez a cukkiniszeletekre kenjünk egy kevés tölteléket és tekerjük fel.
Helyezzük a paradicsomot egy sütőedénybe. Ízesítsük sóval, borssal és egy cipet cukorral. Helyezzük rá a cukkini tekercseket és süssük kb. 25 percig.
Tálaljuk melegen, frissen reszelt pecorinoval.