Puha répatorta citromos mázzal
Összetevők
| 450 g | búzafinomliszt |
| 300 g | kristálycukor |
| 24 g | sütőpor |
| 5 EK | őrölt mogyoró |
| 3 db | tojás |
| 4 db | sárgarépa |
| 125 ml | növényi olaj |
| 125 ml | tej |
| 1/2 | Kotányi Bourbon Vaníliarúd |
| 1/4 TK | Kotányi őrölt szegfűszeg |
| 1 TK | Kotányi őrölt fahéj |
| 1 csipet | Kotányi tengeri só |
| 🔻 Máz / díszítés 🔻 | . |
| 300 g | porcukor |
| 1 db | citrom |
| 1-2 EK | víz |
| 100 g | marcipán massza |
| bármilyen | ételfesték |
Előkészítés
- 1 A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A répákat megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük.
- 2 Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és az őrölt mogyorót.
- 3 A vaníliarúdból egy késsel eltávolítjuk a magokat, majd a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
- 4 Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a tejet, majd alaposan összekeverjük.
- 5 Végül a répa levét kissé kinyomkodjuk és a tésztába keverjük.
- 6 Kivajazunk egy tortaformát és beleöntjük a masszát. 180 °C-on, 55-60 percig sütjük.
- 7 Hagyjuk a tortát kihűlni. Keverjük simára a porcukrot a citromlével és a vízzel, majd vonjuk be vele a torta tetejét.
- 8 A marcipán kétharmadát narancssárgára (piros+citromsárga), a maradékot zöldre színezzük. Apró répákat formázunk belőle és feldíszítjük vele a tortát.