Puha répatorta citromos mázzal
Elkészítési idő 75 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

450 g búzafinomliszt
300 g kristálycukor
24 g sütőpor
5 EK őrölt mogyoró
3 db tojás
4 db sárgarépa
125 ml növényi olaj
125 ml tej
1/2 Kotányi Bourbon Vaníliarúd
1/4 TK Kotányi őrölt szegfűszeg
1 TK Kotányi őrölt fahéj
1 csipet Kotányi tengeri só
🔻 Máz / díszítés 🔻 .
300 g porcukor
1 db citrom
1-2 EK víz
100 g marcipán massza
bármilyen ételfesték

Előkészítés

  • 1 A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A répákat megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük.
  • 2 Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és az őrölt mogyorót.
  • 3 A vaníliarúdból egy késsel eltávolítjuk a magokat, majd a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
  • 4 Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és a tejet, majd alaposan összekeverjük.
  • 5 Végül a répa levét kissé kinyomkodjuk és a tésztába keverjük.
  • 6 Kivajazunk egy tortaformát és beleöntjük a masszát. 180 °C-on, 55-60 percig sütjük.
  • 7 Hagyjuk a tortát kihűlni. Keverjük simára a porcukrot a citromlével és a vízzel, majd vonjuk be vele a torta tetejét.
  • 8 A marcipán kétharmadát narancssárgára (piros+citromsárga), a maradékot zöldre színezzük. Apró répákat formázunk belőle és feldíszítjük vele a tortát.