Póréhagymás burgonyakrémleves karamellizált körtével
Elkészítési idő 25-30 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség
Adag: 4 főre


Hozzávalók:

60 g vaj
1 pc vöröshagyma
150 g póréhagyma
200 g burgonya
900 ml zöldséges alaplé
1 csipet Kotányi Tengeri só
1 csipet Kotányi Tarkabors
1 EK Kotányi kakukkfű
1 TK őrölt Kotányi kömény
150 g tejszín
2 körte
1 Brie sajt
2 EK méz

Elkészítés:


1. Elsőként a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Ezután mossuk meg a póréhagymát és vágjuk vékony szeletekre.


2. A burgonyát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat és pároljuk rajta üvegesre a hagymát.


3. Ezután adjuk hozzá a burgonyát és póréhagymát. Pirítsuk kb. 5 percig, majd öntsük fel az alaplével és lefedve főzzük kb. 15 percig.


4. Botmixerrel pürésítsük a levest, ízesítsük sóval, borssal, fűszerezzük kakukkfűvel és köménnyel. Adjuk hozzá a tejszínt és főzzük további 5 percig.


5. Forrón tálaljuk karamellizált körtével és brie sajttal.

Összetevők

Előkészítés