Máglyarakás
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

3 szelet húsvéti kalács
350 ml tej
80 g cukor
3 tojás
600 g alma
1 EK Kotányi őrölt fahéj
1 Kotányi vaníliarúd
20 g olvasztott vaj
40 g szeletelt mandula
250 ml habtejszín

Előkészítés

  • 1 Először a húsvéti kalácsot szeleteljük fel és pirítsuk aranybarnára.
  • 2 Ezután a tejet keverjük el a cukorral és a tojásokkal. A vanília magjait kaparjuk ki és a fahéjjal együtt adjuk a tejhez. A kalács szeleteket helyezzük a keverék 3/4-ébe. Melegítsük elő a sütőt 190 C°-ra.
  • 3 Ezután mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony szeletekre.
  • 4 A sütőedényt kenjük ki olvasztott vajjal és rétegezzük rá a kalácsszeleteket és az almát. Ezután locsoljuk meg a maradék ízesített tejjel és szórjuk meg a tetejét mandulával.
  • 5 Kb. 30 perc alatt pirítsuk aranybarnára a sütőben. Eközben készítsük el a fahéjas tejszínhabot. Egy tálban keverjünk egy csipet fahéjat a tejszínhez és verjük kemény habbá. Ez remekül fog passzolni a desszerthez.
  • 6 Tipp: ha gyümölcsösebben szeretnénk fogyasztani, tálaljuk sütőben készült szilvalekvárral.