Máglyarakás
Összetevők
3 szelet | húsvéti kalács |
350 ml | tej |
80 g | cukor |
3 | tojás |
600 g | alma |
1 EK | Kotányi őrölt fahéj |
1 | Kotányi vaníliarúd |
20 g | olvasztott vaj |
40 g | szeletelt mandula |
250 ml | habtejszín |
Előkészítés
- 1 Először a húsvéti kalácsot szeleteljük fel és pirítsuk aranybarnára.
- 2 Ezután a tejet keverjük el a cukorral és a tojásokkal. A vanília magjait kaparjuk ki és a fahéjjal együtt adjuk a tejhez. A kalács szeleteket helyezzük a keverék 3/4-ébe. Melegítsük elő a sütőt 190 C°-ra.
- 3 Ezután mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat és vágjuk vékony szeletekre.
- 4 A sütőedényt kenjük ki olvasztott vajjal és rétegezzük rá a kalácsszeleteket és az almát. Ezután locsoljuk meg a maradék ízesített tejjel és szórjuk meg a tetejét mandulával.
- 5 Kb. 30 perc alatt pirítsuk aranybarnára a sütőben. Eközben készítsük el a fahéjas tejszínhabot. Egy tálban keverjünk egy csipet fahéjat a tejszínhez és verjük kemény habbá. Ez remekül fog passzolni a desszerthez.
- 6 Tipp: ha gyümölcsösebben szeretnénk fogyasztani, tálaljuk sütőben készült szilvalekvárral.