Kukoricás csirkecomb chimichurri szósszal
Elkészítési idő 70-90 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

80 ml víz
2 EK ecet
40 ml olaj
1 csomag Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeverék
140 g kukorica (leszűrt súly)
12 db csirkecomb
1 EK méz
8 EK olívaolaj
2 evőkanál Kotányi Grill barbecue fűszerkeverék

Előkészítés

  • 1 Kezdjük a Chimichurrivel. A Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeveréket 80 ml langyos vízzel összekeverjük, és 30 percig állni hagyjuk.
  • 2 Hozzáadjuk az ecetet és az olajat, majd ismételten 2-3 órát állni hagyjuk. Leszűrjük a kukoricát és egy kis olajon megpirítjuk egy serpenyőben.
  • 3 A csirkecombokhoz pácot készítünk: egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet és a barbecue fűszerkeveréket.
  • 4 Megmossuk és szárazra töröljük a csirkecombokat. A porcogó alatt egészen a csontig bemetsszük a húst.
  • 5 Eltávolítjuk az ínakat. A késsel megszabadulunk a porcogótól, majd a bőrt kissé feljebb toljuk.
  • 6 A combokat bepácoljuk és 20 percig állni hagyjuk. Eközben a grillt vagy a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • 7 30-40 percig sütjük. Chimichurri szósszal és kukoricával tálaljuk. Salátával és frissen sült kenyérrel még ízletesebb!