Kukoricás csirkecomb chimichurri szósszal
Összetevők
80 ml | víz |
2 EK | ecet |
40 ml | olaj |
1 csomag | Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeverék |
140 g | kukorica (leszűrt súly) |
12 db | csirkecomb |
1 EK | méz |
8 EK | olívaolaj |
2 evőkanál | Kotányi Grill barbecue fűszerkeverék |
Előkészítés
- 1 Kezdjük a Chimichurrivel. A Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeveréket 80 ml langyos vízzel összekeverjük, és 30 percig állni hagyjuk.
- 2 Hozzáadjuk az ecetet és az olajat, majd ismételten 2-3 órát állni hagyjuk. Leszűrjük a kukoricát és egy kis olajon megpirítjuk egy serpenyőben.
- 3 A csirkecombokhoz pácot készítünk: egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet és a barbecue fűszerkeveréket.
- 4 Megmossuk és szárazra töröljük a csirkecombokat. A porcogó alatt egészen a csontig bemetsszük a húst.
- 5 Eltávolítjuk az ínakat. A késsel megszabadulunk a porcogótól, majd a bőrt kissé feljebb toljuk.
- 6 A combokat bepácoljuk és 20 percig állni hagyjuk. Eközben a grillt vagy a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- 7 30-40 percig sütjük. Chimichurri szósszal és kukoricával tálaljuk. Salátával és frissen sült kenyérrel még ízletesebb!