Kukoricafánk Chimichurri-val
Elkészítési idő 60-70 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség
Adag: 2


Hozzávalók:

3 cső kukorica
100 g liszt
1 EK sütőpor
1 db tojás
1 csipet Kotányi Tengeri só
1 csipet Kotányi Tarkabors
100 g feta
1 csomag Kotányi Argentin Chimichurri fűszerkeverék
80 ml víz
17 ml ecet
40 ml olaj

Elkészítés:


1. Először készítsük el a chimichurrit. Ehhez a Chimichurri fűszerkeveréket keverjük el 80 ml langyos vízzel és pihentessük 30 percig. Ezután keverjük el az ecettel és az olajjal és hagyjuk 2-3 óráig állni.


2. Készítsük el a kukoricát. Ehhez tegyük a kukoricákat sós forrásban lévő vízbe kb. 15 percre. Hagyjuk kihűlni, majd egy késsel távolítsuk el a kukoricaszemeket a csőről. Ezután botmixer segítségével pürésítsük a kukoricát, lisztet, tojást, sütőport, sót és borsot. A feta sajtot morzsoljuk szét és keverjük a masszához. Egy kevés kukoricát egészben is hozzákeverhetünk.


3. Hevítsünk olajat egy serpenyőben és darabonként kb. 2,5 teáskanál tésztát formázzunk meg és helyezzünk a forró olajba. Kb. 2 percig süssük mindkét oldalát, majd szedjük papírtörlőre. Tálaljuk melegen a chimichurrival.

Összetevők

Előkészítés