Karfiol steak édesburgonya-pürével
Elkészítési idő 50-60 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

1 db nagy fej karfiol
4 EK olívaolaj
1 TK méz
1 TK Kotányi Grill zöldség fűszerkeverék
🔻 A krumplipüréhez .
450 g édesburgonya
70 ml tej
1 EK vaj
🔻 A tahini szószhoz .
80 g szezámpaszta
0,5 TK Kotányi fokhagymagranulátum
2 EK citromlé
2 EK víz
1 csipet Kotányi tengeri só

Előkészítés

  • 1 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A karfiolt 1 cm-es, steak vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  • 2 Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet és a Kotányi Grill barbecue fűszerkeveréket.
  • 3 A karfiol szeletek mindkét oldalát egyenlően megkenjük a keverékkel.
  • 4 A karfiolt 25 percig sütjük, az idő felének lejártakor megfordítjuk a szeleteket. Akkor készült el, ha a steakek mindkét oldala szép színt kapott.
  • 5 Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverjük a tejet és a vajat.
  • 6 Ezt követően turmixgéppel pürésítjük, majd egy kis sóval és borssal ízesítjük. Végül elkészítjük a tahini szószt.
  • 7 A szezámpasztát összekeverjük a fokhagymagranulátummal, a friss citromlével, egy csipet sóval és vízzel, amíg krémes állagot nem kapunk.
  • 8 A tányér alján eloszlatjuk az édesburgonya-pürét, erre kerül a karfiol steak, majd az egészet tahini szósszal és frissen aprított korianderrel díszítjük.