Karfiol steak édesburgonya-pürével
Összetevők
1 db | nagy fej karfiol |
4 EK | olívaolaj |
1 TK | méz |
1 TK | Kotányi Grill zöldség fűszerkeverék |
🔻 A krumplipüréhez | . |
450 g | édesburgonya |
70 ml | tej |
1 EK | vaj |
🔻 A tahini szószhoz | . |
80 g | szezámpaszta |
0,5 TK | Kotányi fokhagymagranulátum |
2 EK | citromlé |
2 EK | víz |
1 csipet | Kotányi tengeri só |
Előkészítés
- 1 Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A karfiolt 1 cm-es, steak vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- 2 Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a mézet és a Kotányi Grill barbecue fűszerkeveréket.
- 3 A karfiol szeletek mindkét oldalát egyenlően megkenjük a keverékkel.
- 4 A karfiolt 25 percig sütjük, az idő felének lejártakor megfordítjuk a szeleteket. Akkor készült el, ha a steakek mindkét oldala szép színt kapott.
- 5 Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük, majd krumplitörővel összetörjük. Hozzákeverjük a tejet és a vajat.
- 6 Ezt követően turmixgéppel pürésítjük, majd egy kis sóval és borssal ízesítjük. Végül elkészítjük a tahini szószt.
- 7 A szezámpasztát összekeverjük a fokhagymagranulátummal, a friss citromlével, egy csipet sóval és vízzel, amíg krémes állagot nem kapunk.
- 8 A tányér alján eloszlatjuk az édesburgonya-pürét, erre kerül a karfiol steak, majd az egészet tahini szósszal és frissen aprított korianderrel díszítjük.