Húsvéti keksz
Elkészítési idő 60-70 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

1 db tojás
2 db tojássárgája
600 g búzafinomliszt
150 g kristálycukor
400 g puha vaj
1 db citrom
2 db Kotányi vaníliarúd
egy csipetnyi Kotányi tengeri só
100 g porcukor
2 evőkanál citromlé

Előkészítés

  • 1 A tojást, a két tojássárgáját, a lisztet, a puha vajat és a kristálycukrot összekeverve tésztát gyúrunk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a vaníliarúdból eltávolított magokat.
  • 2 20 percre hűtőbe helyezzük a tésztát.
  • 3 Ezután lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk és kis távolságot hagyva elhelyezzük rajta a kekszeket.
  • 4 A kekszeket alsó - felső funkción, 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. A sütési idő végén figyeljünk, nehogy megégjenek a kekszek.
  • 5 A kekszeket hagyjuk kihűlni, közben előkészítjük a mázat. A porcukrot és a citromlé-koncentrátumot simára keverjük.
  • 6 A kekszeket bevonjuk a mázzal. Egy Giotto golyó felét a tetejére nyomhatjuk díszítésként. Végül kb. egy órát száradni hagyjuk.