Grillezett epres-rebarbarás pite
Összetevők
300 g | quiche tészta |
200 g | eper |
200 g | rebarbara |
100 g | túró |
30 g | kristálycukor |
1 EK | étkezési keményítő |
1 db | Kotányi Bourbon Vaníliarúd |
1 EK | frissen aprított fodormenta |
1 EK | kristálycukor |
1 EK | vaníliás pudingpor |
Előkészítés
- 1 A grillt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és negyedeljük az epret. Megmossuk és megtisztítjuk a rebarbarát, majd 2-3cm-es darabokra vágjuk. Az epret és a rebarbarát összekeverjük a kristálycukorral és a keményítővel.
- 2 A vaníliarúd magjait kikaparjuk és az aprított fodormentával együtt hozzáadjuk a gyümölcsös keverékhez.
- 3 Egy alumínium grilltálcát kibéleljük a quiche tésztával. Ha a túrót magában túl savanyúnak találjuk, édesíthetjük egy kevés cukorral és egy evőkanál vaníliás pudingporral, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
- 4 Az epres-rebarbarás keveréket ráhalmozzuk, majd a tészta széleit behajtjuk és a töltelék tetejére simítjuk.
- 5 Két alumínium grilltálcát fejjel lefelé a grillrácsra teszünk, ennek a tetejére helyezzük a pitét. Kb. 20 percig lefedve sütjük.
- 6 Hagyjuk kihűlni. Kotányi tippje: tálaljuk joghurttal vagy túrós fagylalttal!