Grillezett epres-rebarbarás pite
Elkészítési idő 35-40 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

300 g quiche tészta
200 g eper
200 g rebarbara
100 g túró
30 g kristálycukor
1 EK étkezési keményítő
1 db Kotányi Bourbon Vaníliarúd
1 EK frissen aprított fodormenta
1 EK kristálycukor
1 EK vaníliás pudingpor

Előkészítés

  • 1 A grillt előmelegítjük 200 fokra. Megmossuk és negyedeljük az epret. Megmossuk és megtisztítjuk a rebarbarát, majd 2-3cm-es darabokra vágjuk. Az epret és a rebarbarát összekeverjük a kristálycukorral és a keményítővel.
  • 2 A vaníliarúd magjait kikaparjuk és az aprított fodormentával együtt hozzáadjuk a gyümölcsös keverékhez.
  • 3 Egy alumínium grilltálcát kibéleljük a quiche tésztával. Ha a túrót magában túl savanyúnak találjuk, édesíthetjük egy kevés cukorral és egy evőkanál vaníliás pudingporral, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  • 4 Az epres-rebarbarás keveréket ráhalmozzuk, majd a tészta széleit behajtjuk és a töltelék tetejére simítjuk.
  • 5 Két alumínium grilltálcát fejjel lefelé a grillrácsra teszünk, ennek a tetejére helyezzük a pitét. Kb. 20 percig lefedve sütjük.
  • 6 Hagyjuk kihűlni. Kotányi tippje: tálaljuk joghurttal vagy túrós fagylalttal!