Gesztenyés latte
Adag: 4
Hozzávalók:
• 250 g főtt gesztenye
• 4 presszókávé
• 50 g kókuszvirág cukor
• 150 ml víz
• 1 TK Kotányi őrölt kardamom
• 2 TK Kotányi őrölt fahéj
• 1 db Kotányi vaníliarúd
• 100 ml habtejszín
• 240 ml forró habos tej
• 1 Kotányi Salted Caramel malom
Elkészítés:
1. Elsőként készítsünk cukorszirupot. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük el. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A főtt gesztenyét villa segítségével pépesítsük.
2. A gesztenyepürét keverjük el a cukorsziruppal, a vaníliai kikapart magjaival, a fahéjjal és a kardamommal. Az egészet alaposan keverjük át és pürésítsük, majd és egy szűrőn passzírozzuk át és tegyük félre.
3. A tejszínt verjük kemény habbá. Főzzük le a presszókávékat és habosítsunk tejet. Minden kávés csészébe tegyünk 4 teáskanál gesztenyeszirupot, öntsük hozzá a habosított tejet, a tetejére pedig kerüljön tejszínhab.
4. Végül díszítsük Kotányi Salted Caramel-lel.
Hozzávalók:
• 250 g főtt gesztenye
• 4 presszókávé
• 50 g kókuszvirág cukor
• 150 ml víz
• 1 TK Kotányi őrölt kardamom
• 2 TK Kotányi őrölt fahéj
• 1 db Kotányi vaníliarúd
• 100 ml habtejszín
• 240 ml forró habos tej
• 1 Kotányi Salted Caramel malom
Elkészítés:
1. Elsőként készítsünk cukorszirupot. A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük el. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. A főtt gesztenyét villa segítségével pépesítsük.
2. A gesztenyepürét keverjük el a cukorsziruppal, a vaníliai kikapart magjaival, a fahéjjal és a kardamommal. Az egészet alaposan keverjük át és pürésítsük, majd és egy szűrőn passzírozzuk át és tegyük félre.
3. A tejszínt verjük kemény habbá. Főzzük le a presszókávékat és habosítsunk tejet. Minden kávés csészébe tegyünk 4 teáskanál gesztenyeszirupot, öntsük hozzá a habosított tejet, a tetejére pedig kerüljön tejszínhab.
4. Végül díszítsük Kotányi Salted Caramel-lel.