Gazdag sárgarépa- és burgonyaleves
Egy fantasztikusan ízletes és krémes leves sárgarépával és burgonyával – tökéletes választás, ha kényeztető ebédre vágysz a sűrű hétköznapokon. A kevés hozzávaló és a gyors és egyszerű elkészítés csak hab a tortán! Az őrölt majoranna aromás, fűszeres, kissé kesernyés íze főzés közben csodásan átjárja a levest.
Összetevők
1 ek. | Olívaolaj |
1 | Vöröshagyma |
100 g | Lisztes burgonya |
1 | Sárgarépa |
350 ml | Zöldségalaplé |
75 g | Créme fraîche |
1 ek. | Almaecet |
1 db | Babérlevél, egész |
1 tk. | Majoranna, morzsolt |
1 csipet | Tengeri só, durva szemű |
Előkészítés
- 1 Hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg és vágjuk kis darabokra a répát és a burgonyát.
- 2 Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk üvegesre rajta a vöröshagymát. Adjuk hozzá a répát és burgonyát, és süssük 4 percig.
- 3 Öntsük fel a zöldségeket az alaplével, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük közepes lángon, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
- 4 Vegyük le a levest a tűzről, és halásszuk ki a babérlevelet.
- 5 Adjuk hozzá a crème fraîche-t, az almaecetet és a majorannát, majd kézi botmixerrel turmixoljuk krémesre.
- 6 Tálalás előtt hintsük meg tengeri sóval és őrölt borssal.