Gazdag sárgarépa- és burgonyaleves
Elkészítési idő 20-30 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség
Egy fantasztikusan ízletes és krémes leves sárgarépával és burgonyával – tökéletes választás, ha kényeztető ebédre vágysz a sűrű hétköznapokon. A kevés hozzávaló és a gyors és egyszerű elkészítés csak hab a tortán! Az őrölt majoranna aromás, fűszeres, kissé kesernyés íze főzés közben csodásan átjárja a levest.

Összetevők

1 ek. Olívaolaj
1 Vöröshagyma
100 g Lisztes burgonya
1 Sárgarépa
350 ml Zöldségalaplé
75 g Créme fraîche
1 ek. Almaecet
1 db Babérlevél, egész
1 tk. Majoranna, morzsolt
1 csipet Tengeri só, durva szemű

Előkészítés

  • 1 Hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel a vöröshagymát. Hámozzuk meg és vágjuk kis darabokra a répát és a burgonyát.
  • 2 Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk üvegesre rajta a vöröshagymát. Adjuk hozzá a répát és burgonyát, és süssük 4 percig.
  • 3 Öntsük fel a zöldségeket az alaplével, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük közepes lángon, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
  • 4 Vegyük le a levest a tűzről, és halásszuk ki a babérlevelet.
  • 5 Adjuk hozzá a crème fraîche-t, az almaecetet és a majorannát, majd kézi botmixerrel turmixoljuk krémesre.
  • 6 Tálalás előtt hintsük meg tengeri sóval és őrölt borssal.