Füstös kuszkusszal töltött protobello gomba
Összetevők
6 fej | Portobello gomba |
60 g | kuszkusz |
1 EK | frissen facsart citromlé |
1 pohár | frissen aprított menta vagy petrezselyem |
1 db | kaliforniai paprika |
1 szár | zöldhagyma |
1 TK | olívaolaj |
3 EK | olívaolaj |
2 TK | Kotányi Texas BBQ füstös rub szárazpác |
Előkészítés
- 1 A kuszkusszal kezdjük. Sózott, forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy evőkanálnyi Kotányi Texas BBQ füstös rub szárazpácot, a kuszkuszt a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint elkészítjük.
- 2 A kaliforniai paprikát és a zöldhagymát apróra szeleteljük és a kihűlt kuszkuszhoz keverjük. Frissen facsart citromlével ízesítjük.
- 3 A menta- és petrezselyemleveleket eltávolítjuk a szárról és finomra aprítjuk, majd szintén a kuszkuszhoz adjuk.
- 4 Megmossuk a portobello gombát, eltávolítjuk a tönkjét, és üreget vájunk bele. Az olívaolajat elkeverjük a füstös grill fűszerkeverékkel és megkenjük vele a gombafejeket.