Füstös kuszkusszal töltött protobello gomba
Elkészítési idő 40-50 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

6 fej Portobello gomba
60 g kuszkusz
1 EK frissen facsart citromlé
1 pohár frissen aprított menta vagy petrezselyem
1 db kaliforniai paprika
1 szár zöldhagyma
1 TK olívaolaj
3 EK olívaolaj
2 TK Kotányi Texas BBQ füstös rub szárazpác

Előkészítés

  • 1 A kuszkusszal kezdjük. Sózott, forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy evőkanálnyi Kotányi Texas BBQ füstös rub szárazpácot, a kuszkuszt a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint elkészítjük.
  • 2 A kaliforniai paprikát és a zöldhagymát apróra szeleteljük és a kihűlt kuszkuszhoz keverjük. Frissen facsart citromlével ízesítjük.
  • 3 A menta- és petrezselyemleveleket eltávolítjuk a szárról és finomra aprítjuk, majd szintén a kuszkuszhoz adjuk.
  • 4 Megmossuk a portobello gombát, eltávolítjuk a tönkjét, és üreget vájunk bele. Az olívaolajat elkeverjük a füstös grill fűszerkeverékkel és megkenjük vele a gombafejeket.