Epres-csokis szívtorta
Nehézség Nehézség Nehézség
1 szív alakú torta 16cm / 5 szelet

Összetevők

Világos piskóta: 🔻
100g cukor
3 tojássárgája
5 g Kotányi Bourbon vaníliás cukor
3 tojásfehérje
50g kukoricakeményítő
1 csipet
50g liszt
Csokis piskóta: 🔻
40 g vaj
25 g étcsokoládé
65 g cukor
5 g Kotányi Bourbon vaníliás cukor
3 tojássárgája
3 tojásfehérje
1 csipet
50 g liszt
4 g kakaópor
Eperkrém: 🔻
60 g eperpüré
30 g porcukor
10 g joghurt
10 g Kotányi Bourbon vaníliás cukor
4 ml citromlé
160 g habtejszín
2 lap zselatin
Csoki mousse: 🔻
60 g étcsokoládé
110 g habtejszín
1 db tojás
20 g cukor
1 lap zselatin
5 ml cherry brandy
5 g kakaópor
Dekoráció: 🔻
70g eper jam
500 g eper
1 csomag tortazselé

Előkészítés

  • 1 Világos piskóta: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, kukoricakeményítővel és sóval. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet adjuk a kikevert tojássárgájához, majd óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjét is. Használjuk egy kevés olajat a sütőforma kikenéséhez és öntsük bele a tésztát. Süssük 30 percig 180°C-on. Amikor a tészta kihűlt, vízszintesen vágjuk ketté.
  • 2 Csokis piskóta: Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral és a sóval. A szobahőmérsékletű vajat keverjük krémesre a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként adjuk hozzá a tojássárgáját. Ezután keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaóport. A tojásfehérjét óvatosan forgassuk bele. Kenjük meg a sütőformát egy kevés olajjal és öntsük bele a tésztát. Süssük 20 percig 180°C-on. Amikor kihűlt vágjuk le a keletkezett kérget a tésztáról.
  • 3 Eperkrém: A habtejszínt verjük habbá. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. Az eperpüré egy részét kissé melegítsük fel, oldjuk fel benne a zselatint. Keverjük el az eperpürét a porcukorral, joghurttal, vaníliás cukorral és citromlével. Adjuk a zselatint a krémhez, majd keverjük hozzá a tejszínhabot.
  • 4 Csoki mousse: A tojásfehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Verjük fel a habtejszínt is. A zselatin lapot áztassuk hideg vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. A cherry brandy-t melegítsük fel és oldjuk fel benne a zselatint, illetve a kakaóport. Adjuk a zselatint a felvert a tojássárgájához és az olvasztott csokoládéhoz, majd óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjét és a tejszínhabot.
  • 5 A torta felépítése: Alsó rétegnek tegyük a világos piskóta egyik részét a tortaforma aljára és kenjük meg az eperkrémmel. Ezután helyezzük rá a csokoládés piskótát és kenjük meg a csoki mousse-zal, majd fedjük be a világos piskóta másik részével. Helyezzük a hűtőbe kb. 6 órára. A tetejét kenjük meg az eper jammel és díszítsük félbe vágott eperrel. Végül fedjük be tortazselével az epreket.