Édes sütőtök kenyér
Adag: 8 főre
Hozzávalók:
400 g sütőtök húsa
10 EK hideg víz
120 g vaj
1 cs száraz élesztő
10 EK tej
100 g cukor
600 g liszt
1 TK Kotányi tengeri só
½ TK őrölt Kotányi fahéj
½ TK őrölt szegfűbors
½ TK Kotányi szerecsendió
1 db Kotányi bourbon vaníliarúd
½ TK of őrölt kurkuma
Elkészítés:
1. Először a sütőtök húsát kockázzuk fel és egy serpenyőben 10 EK vízzel tegyük fel főni kb. 15 percig. Ha megpuhult, pürésítsük egy kevés sóval és az olvasztott vajjal.
2. Ezután egy tálban keverjük el a lisztet és a száraz élesztőt. Adjuk hozzá a pürésített és lehűtött sütőtököt, tejet, cukrot, fűszereket és mixer segítségével keverjük homogén tésztává.
3. Fedjük le és pihentessük kb. 40 percig. Következő lépésben a tésztát tegyük vajjal kikent 30 cm hosszú kenyérsütő formába és további 20 percig pihentessük.
4. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 60 percig. Sütés után vegyük ki a formából és hagyjuk hűlni. Tálaljuk kávé vagy tea mellé.
Hozzávalók:
400 g sütőtök húsa
10 EK hideg víz
120 g vaj
1 cs száraz élesztő
10 EK tej
100 g cukor
600 g liszt
1 TK Kotányi tengeri só
½ TK őrölt Kotányi fahéj
½ TK őrölt szegfűbors
½ TK Kotányi szerecsendió
1 db Kotányi bourbon vaníliarúd
½ TK of őrölt kurkuma
Elkészítés:
1. Először a sütőtök húsát kockázzuk fel és egy serpenyőben 10 EK vízzel tegyük fel főni kb. 15 percig. Ha megpuhult, pürésítsük egy kevés sóval és az olvasztott vajjal.
2. Ezután egy tálban keverjük el a lisztet és a száraz élesztőt. Adjuk hozzá a pürésített és lehűtött sütőtököt, tejet, cukrot, fűszereket és mixer segítségével keverjük homogén tésztává.
3. Fedjük le és pihentessük kb. 40 percig. Következő lépésben a tésztát tegyük vajjal kikent 30 cm hosszú kenyérsütő formába és további 20 percig pihentessük.
4. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 60 percig. Sütés után vegyük ki a formából és hagyjuk hűlni. Tálaljuk kávé vagy tea mellé.