Csirkés bagel sárgarépakrémmel
Elkészítési idő 40-45 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség
Adag: 3


Hozzávalók:

300 g sárgarépa
1 fehér hagyma
2 EK olíva olaj
1 EK Kotányi Fokhagymagranulátum
0.5 TK kurkuma
1 csipet Kotányi Tengeri só
1 csipet Kotányi Tarkabors
1 TK Kotanyi őrölt kömény
1 TK szegfűbors
1 TK édeskömény
2 db retek
2 db csirkemellfilé
1 csésze friss csíra
3 db bagel

Elkészítés:


1. A kurkumás sárgarépakrémhez először vágjuk apróra a hagymát. Ezután hámozzuk meg a répát és vágjuk nagyobb darabokra. Egy lábasban hevítsük fel az olíva olajat és dinszteljük üvegesre a hagymát a Kotányi fokhagymagranulátummal, majd végül adjuk hozzá a kurkumát.


2. Öntsük fel 150 ml vízzel és adjuk hozzá a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Pároljuk 15-20 percig, rendszeresen keverjük meg. Amikor a répa megpuhult, vegyük le a tűzről és pürésítsük botmixer segítségével. A kívánt állagtól függően, adható hozzá még egy kevés víz. Eközben a retket mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre.


3. A csirkemellfilét mossuk meg hideg vízzel, majd töröljük szárazra. Egy fazékban tegyünk fel vizet főni, adjuk hozzá a sót, borsot, szegfűborsot, köményt, édesköményt és egy kevés fokhagymát.


4. Tegyük a forró, de nem forrásban lévő vízbe a csirkemellet és óvatosan főzzük kb. 15 percig. Ezután vegyük ki a vízből és hagyjuk kihűlni.


5. A bageleket kenjük meg a sárgarépakrémmel, helyezzünk rá vékonyra vágott csirkemell szeleteket. Tegyük bele a retket és élvezzük.

Összetevők

Előkészítés