Crostini ricottával és borsókrémmel
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

1 db baguette
200 g fagyasztott borsó
1 db mogyoróhagyma
160 g ricotta
1 citrom
5 EK olíva olaj
ízlés szerint Kotányi Olaszos malom
1 csipet Kotányi fokhagymagranulátum
1 csipet Kotányi Himalája só

Előkészítés

  • 1 Elsőként melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A baguettet szeleteljük fel. Helyezzünk sütőpapírt egy sütőlapra és tegyük rá a baguett szeleteket. Egy lábasba tegyünk fel sós vizet főni, majd kb. 3 percig főzzük benne a fagyasztott borsót. Ezután szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
  • 2 Az olíva olajat keverjük el egy csipet Kotányi Olaszos fűszerkeverékkel és egy kevés fokhagymagranulátummal. Egy ecset segítségével kenjük meg a fűszeres olajjal a baguette szeleteket, majd pirítsuk meg őket a sütőben kb. 6 perc alatt. Aranybarnának és ropogósnak kell lennie.
  • 3 Eközben készítsük el a borsókrémet. Ehhez reszeljük le a citrom héját és vágjuk finomra a mogyoróhagymát. Ezután a borsót, a citromhéjat és a hagymát keverjük el és pürésítsük botmixer segítségével. Ízesítsük sóval, borssal és fűszerezük fokhagymagranulátummal.
  • 4 A baguetteket kenjük meg először a ricottával, majd a borsókrémmel és ízesítsük egy kevés sóval és olíva olajjal.
  • 5 Tipp: A crostiniket diófélékkel és parmezánnal tovább finomíthatjuk.