Crostini ricottával és borsókrémmel
Összetevők
1 db | baguette |
200 g | fagyasztott borsó |
1 db | mogyoróhagyma |
160 g | ricotta |
1 | citrom |
5 EK | olíva olaj |
ízlés szerint | Kotányi Olaszos malom |
1 csipet | Kotányi fokhagymagranulátum |
1 csipet | Kotányi Himalája só |
Előkészítés
- 1 Elsőként melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. A baguettet szeleteljük fel. Helyezzünk sütőpapírt egy sütőlapra és tegyük rá a baguett szeleteket. Egy lábasba tegyünk fel sós vizet főni, majd kb. 3 percig főzzük benne a fagyasztott borsót. Ezután szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
- 2 Az olíva olajat keverjük el egy csipet Kotányi Olaszos fűszerkeverékkel és egy kevés fokhagymagranulátummal. Egy ecset segítségével kenjük meg a fűszeres olajjal a baguette szeleteket, majd pirítsuk meg őket a sütőben kb. 6 perc alatt. Aranybarnának és ropogósnak kell lennie.
- 3 Eközben készítsük el a borsókrémet. Ehhez reszeljük le a citrom héját és vágjuk finomra a mogyoróhagymát. Ezután a borsót, a citromhéjat és a hagymát keverjük el és pürésítsük botmixer segítségével. Ízesítsük sóval, borssal és fűszerezük fokhagymagranulátummal.
- 4 A baguetteket kenjük meg először a ricottával, majd a borsókrémmel és ízesítsük egy kevés sóval és olíva olajjal.
- 5 Tipp: A crostiniket diófélékkel és parmezánnal tovább finomíthatjuk.