Angol reggeli – sült bab
Összetevők
2 evőkanál | olíva olaj |
2 maréknyi | koktélparadicsom |
1 db | vöröshagyma |
1 gerezd | fokhagyma |
400 g | paradicsompüré |
2 teaskanál | Worcestershire-szósz |
1 teaskanál | barna cukor |
1 teaskanál | fehérborecet |
500 g | fehér bab |
1 teáskanál | Kotányi édes, őrölt paprika |
1 csokor | friss petrezselyem |
1 csipet | Kotányi Tengeri só |
1 csipet | Kotányi Tarkabors |
8 szelet | fehér kenyér |
10 g | vaj |
4 db | tojás |
Előkészítés
- 1 1. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk az aprított hagymát, a koktélparadicsomot és a fokhagymát. Hozzákeverjük a Kotányi őrölt paprikát és fellazítjuk az ecettel.
- 2 2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babot, alaposan átforgatjuk. Belekeverjük a Worcestershire-szószt és a barna cukrot. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
- 3 3. Eközben megvajazzuk a kenyérszeleteket és sütőben aranybarnára pirítjuk őket, majd egy serpenyőben elkészítjük a tükörtojást.
- 4 4. Hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet a babhoz.
- 5 5. Tükörtojással, ropogós pirítóssal és vajjal tálaljuk