Angol reggeli – sült bab
Elkészítési idő 30 Perc
Nehézség Nehézség Nehézség

Összetevők

2 evőkanál olíva olaj
2 maréknyi koktélparadicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
400 g paradicsompüré
2 teaskanál Worcestershire-szósz
1 teaskanál barna cukor
1 teaskanál fehérborecet
500 g fehér bab
1 teáskanál Kotányi édes, őrölt paprika
1 csokor friss petrezselyem
1 csipet Kotányi Tengeri só
1 csipet Kotányi Tarkabors
8 szelet fehér kenyér
10 g vaj
4 db tojás

Előkészítés

  • 1 1. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk az aprított hagymát, a koktélparadicsomot és a fokhagymát. Hozzákeverjük a Kotányi őrölt paprikát és fellazítjuk az ecettel.
  • 2 2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babot, alaposan átforgatjuk. Belekeverjük a Worcestershire-szószt és a barna cukrot. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
  • 3 3. Eközben megvajazzuk a kenyérszeleteket és sütőben aranybarnára pirítjuk őket, majd egy serpenyőben elkészítjük a tükörtojást.
  • 4 4. Hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet a babhoz.
  • 5 5. Tükörtojással, ropogós pirítóssal és vajjal tálaljuk